Digitale leeromgeving

Leren en werken met de iPad
Goed onderwijs staat op de Ronerborg altijd voorop. Nieuwe middelen, zoals de iPad, moeten iets toevoegen aan de kwaliteit van het onderwijs. De iPad is daarvoor zeer geschikt. Alle leerlingen op de Ronerborg krijgen voornamelijk les met een iPad. Met de iPad zijn vele toepassingen mogelijk en zijn bronnen direct toegankelijk. Voor de meeste vakken staan de schoolboeken en de lesstof op de iPad.

Is alleen de iPad nodig?
Hoewel veel materiaal op de iPad staat, is het niet zo dat er helemaal niets anders meer nodig is. Bij wiskunde moeten nog steeds grafieken getekend worden en voor aardrijkskunde moeten plaatjes gekleurd worden. Dat wordt nog met pen en papier gedaan, een goed gevuld etui is dus nog steeds nodig.

Portal
De portal is een digitale omgeving waarbij je veel informatie kunt krijgen over de school, hierop kun je o.a. nieuwsberichten vinden en allerlei praktische informatie. Op de portal krijg je toegang tot andere informatiesystemen zoals SOM, Zermelo en itslearning. Hierop kun je o.a. je rooster(wijzigingen) vinden en je cijfers bekijken.Ook je ouders/verzorgers krijgen een account waarmee ze op de portal kunnen. Ook kunnen ze jouw rooster en cijfers inzien.

Daltonuren
Ook tijdens de daltonuren werken we grotendeels digitaal. Je plant je daltonuren in via itslearning en werkt met een digitaal materiaal, zoals luisteropdrachten, filmpjes met extra uitleg en extra oefenmateriaal van het internet.