Ouders

Uw kind gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs, of misschien het jaar daarop. Samen met uw zoon of dochter een nieuwe school uitzoeken is een grote en vooral ook spannende stap. Uw kind wordt groot en gaat de (vertrouwde) basisschool verlaten. Na groep 8 begint hij of zij aan een leuk, maar ook onbekend avontuur in het voortgezet onderwijs. Misschien heeft u al een (voorlopig) advies van de basisschool van uw kind gekregen. U gaat op zoek naar een school die bij hem of haar past. Een plek waar uw kind zich helemaal thuis voelt.

Ronerborg

De Ronerborg biedt onderwijs op maat, waarbij digitalisering belangrijk is. Alle leerlingen gebruiken de iPad bij het werken en leren. Leerlingen met een bb-of kb-advies kunnen terecht in lokaal 9 & 10, waar een klein team van docenten lesgeeft. Deze manier van werken sluit aan bij die van de basisschool en bereidt de leerlingen goed voor op een beroepsgerichte bovenbouw. Als uw kind op de Ronerborg de bb-of kb-leerweg van het vmbo volgt gaat hij na twee jaar naar de Nijeborg in Leek. Alle leerlingen die de gl-of tl-leerweg volgen kunnen op de Ronerborg hun diploma behalen. In leerjaar drie en vier bereiden we de leerlingen voor op de doorstroom naar het havo of het mbo. Door verschillende opdrachten en projecten kunnen leerlingen zich breed oriƫnteren en ontwikkelen ze vaardigheden die later goed van pas komen.

Leerlingen die het havo/atheneum-onderwijs volgen kunnen tot en met het derde leerjaar op de Ronerborg blijven en gaan dan naar de Lindenborg in Leek. Het havo/atheneum-onderwijs op de Ronerborg hebben wij in nauwe samenwerking met de Lindenborg vormgegeven. Dat betekent dat havo/atheneum-leerlingen les krijgen volgens de lesmethoden en lessentabel van havo-3/atheneum-3 en dat zij een klein deel van hun lessen op de Lindenborg volgen.